Abonează-te la postările mele

Translate

Trucuri după ce gătești



Pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, freacă o lingură metalică între degete; aceasta va atrage mirosul sulfuros.

 Folosește zeamă de lămâie sau oțet pentru a curăța și dezinfecta blatul de bucătărie și tocătorul, pulverizând generos și lăsând să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a le clăti.

 Dacă ai pătat cu ulei prosoapele de bucătărie, tapițeria mobilierului sau chiar hainele tale, pune sare sau bicarbonat de sodiu pe pată și lasă zece minute să acționeze. Ulterior va fi mai ușor de curățat pata.

 Pentru a curăța exteriorul cratițelor, al tigăilor sau al tăvilor, folosește o pastă din bicarbonat de sodiu și oțet, las-o să acționeze și folosește apoi un burete abraziv pentru a freca petele.

  Dacă ți s-a ars mâncarea și s-a lipit de fundul recipientului în care ai gătit, folosește cola sau altă băutură carbogazoasă cu ingrediente similare pentru a înmuia arsura. După câteva ore, vei reuși să speli cu ușurință recipientul.

 Atunci când prepari paste, păstrează un pahar din apa în care au fiert și folosește-o atunci când le reîncălzești, pentru a-și păstra textura și gustul.

 Dacă reîncălzești pizza sau produse de panificație ori de patiserie în cuptorul aragazului sau în cel cu microunde, adaugă un recipient cu apă alături, pentru a împiedica uscarea acestora.

  Dacă ai nevoie să optimizezi spațiul din frigider, acoperă oalele cu capacul pus invers și folosește-le ca suporturi pentru alte caserole sau vase.

 Nu pune mâncarea caldă în caserole sau vase din plastic, deoarece acestea pot elibera la căldură o substanță numită dioxină, dăunătoare pentru sănătate.

 Dacă vrei să tai prăjiturile sau tortul fără cusur, înmoaie cuțitul înainte de a-l folosi într-un pahar cu apă caldă.
Loading...