Dacă folosești unt pentru prepararea unui aluat, îți va fi mai ușor să îl încorporezi dacă îl congelezi și dai pe răzătoarea mică înainte de a-l adăuga.
Dacă vrei să împiedici ciorba sau supa să se reverse peste marginile oalei în timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra oalei, pe orizontală.
Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, poți folosi o felie de cartof pentru a remedia problema. Acesta va absorbi excesul de sare și va îmbunătăți gustul mâncării.
Umezește un prosop dublu de hârtie și pune-l pe blatul de bucătărie, sub tocător, pentru a împiedica alunecarea acestuia în timp ce feliezi sau toci.
Folosește un prosop de bumbac sau un suport din silicon pentru oale pentru a conferi aderență bolului în care prepari maioneza, frișca sau alte sosuri și creme similare.
Dacă vrei să fii sigură că nu ți se lipesc clătitele, folosește o sticlă de ulei cu pulverizator și pulverizează tigaia încinsă înainte de fiecare măsură de aluat.
Indiferent dacă îl prepari la cuptor sau pe grătar, peștele va avea o aromă mai bună și nu se va lipi dacă îl așezi pe un pat din felii de lămâie.
Pentru a toca mai fin pătrunjelul, mărarul, leușteanul sau alte verdețuri, spală frunzele desprinse după înlăturarea tulpinilor și rulează-le în folie alimentară. Pune cilindrul astfel obținut în congelator timp de 20-30 de minute, apoi scoate-l, îndepărtează folia și taie felii subțiri din el.
Dacă visezi să nu ți se mai taie niciodată maioneza, adaugă două ingrediente în rețeta ta: un praf de sare de lămâie și o linguriță de albuș.
Unge ardeii grași cu o pensulă îmbibată în ulei de măsline cât sunt cruzi, înainte de a adăuga umplutura și de a-i pune la fiert, dacă vrei ca ardeii tăi umpluți să își păstreze culoarea și să aibă o textură fermă.