Abonează-te la postările mele

Translate

Doamne azi Îti multumesc

14 septembrie


Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru mâinile cu care muncesc, mănânc, scriu, mă închin. Pentru că țin în palme lucruri, pentru că pot îmbrățișa oameni, pentru că-i pot strânge la piept cu iubire, pentru că pot să dăruiesc și să primesc.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru inima care bate neobosită în pieptul meu, așteptând strop cu strop dragostea Ta, pentru sângele care clocotește în vene la auzul cuvântului Tău, pentru buzele cu care vorbesc, sărut și mă rog.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru toți oamenii cu care-mi trăiesc bucuriile și necazurile, pentru părinții și bunicii fără de care nu aș fi fost azi ceea ce sunt, pentru toți cei care mi-au dat un gând, un sfat, o rază de speranța și o mângâiere caldă. Pentru toate acele suflete alese pe care le cunosc sau nu, care înalţă în liniștea nopții cuvinte de rugă pentru mine și care-și pleacă genunchii lor pentru sănătatea și bunăstarea mea.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru milele cu care mă răsfeți și pentru mustrările cu care mă îndrepți, pentru căderile și ridicările care m-au călit și m-au învățat să fiu un om mai bun, pentru tainele prin care vindeci sufletul meu de nevoi și neputințe.

Azi, Doamne, neapărat azi, vreau să-Ţi mulțumesc pentru că nu știu ce-mi va aduce ziua de mâine și nu aș vrea să treacă această viață fără să-Ţi fi mulțumit măcar o clipă.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc și să Te rog să-mi mai dai timp să-Ţi mulțumesc pentru ca toată viața mea să devină o mulțumire continuă pentru deosebita grijă pe care mi-o acorzi.

Doamne astăzi vreau să-Ti multumesc

14 septembrie




Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru că văd lumea cu toate splendorile, culorile și podoabele naturii sale. Văzând înțeleg, mă bucur și mă înalţ mereu. Văd lumina din înalt ce se revarsă peste toți, și buni, și răi. Văd oameni frumoși, arte deosebite, gesturi și taine care mă curățesc și cu ochi bun pictez în suflet tablouri diverse pe care le păstrez bine ascunse în muzeul inimii pe care-l vizitez cu drag atunci când depăn amintiri.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru că aud cântecul vieții, cu râs și plâns, cu vuiete și strigăte, cu laude și cântări tămăduitoare. Aud vocea naturii cu vânt și susur de ape, aud glasurile oamenilor, aud pe mama și pe tata. Aud cuvântul Tău bogat în sensuri, dătător de energie și nu mă mai satur de el.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru că miros parfumul lumii. Din flori, din struguri copți, din lemne arse, din iarbă proaspăt cosită, din tei și liliac de primăvară. Miros parfum sfânt de tămâie, de icoană și de ceară caldă. Miros liniștea mării sărate care se agață disperată de țărmuri.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru că simt brațe de copil în jurul gâtului, simt ploaia rece ce-mi cade pe creștet și fir de iarbă în talpa piciorului, simt lacrimi fierbinți grăbite pe obraz, fiori reci pe șira spinării. Le simt pe toate în jur vibrând, căpătând sens și noi înțelesuri care mă șlefuiesc.

Azi vreau să-Ţi mulțumesc pentru că merg, iar pașii mă poartă spre locuri noi, pe drumuri și cărări necunoscute. Pășesc cu încredere sau uneori cu teamă, descoperind, explorând. Îți mulțumesc pentru genunchii cu care mă plec în fața măreției Tale și pentru că mă însoțești atunci când nu știu drumul și pentru că mă porți pe brațe atunci când picioarele mele sunt bolnave, sau obosite, sau prea îndărătnice.

14 septembrie

Am primit palme de la viată când nu mă asteptam...
M-au trădat ăia pe care din suflet îi iubeam


14 septembrie
Singura mea bogătie sunt copiii mei!



14 septembrie
De azi sunt indiferentă!



14 septembrie
Mie scârbă de oamenii lasi,mincinosi,falsi si cu două fete



14 septembrie
E ironic faptul că uneori găsim mai mult sprijin

într-o melodie decât într-o persoană


14 septembrie
Să nu îti fie teamă să recunosti că ai gresit

Asta înseamnă că ai evoluat si că esti mai întelept decât ieri



14 septembrie
Am văzut multi oameni cu două fete,

dar unii sunt un teatru întreg

Trucuri în bucătărie de care nu ai auzit

13 septembrie


Pune câteva boabe de orez pe fundul solniței și al recipientului în care păstrezi piperul, pentru a absorbi umiditatea.

Coaja de citrice poate preveni formarea bulgărașilor de zahăr, așa că folosește-o cu încredere în recipientul în care îl păstrezi.

Pentru a te asigura că ouăle sunt proaspete, pune-le într-un pahar cu apă, întregi, înainte de preparare. Dacă se scufundă, sunt proaspete; dacă plutesc, nu.

 Pentru a alege fructele de avocado coapte și nealterate, desprinde ușor rămășița crenguței din vârful acestora și asigură-te că au culoarea și textura potrivite.

 Pentru a înmuia untul și a-l face tartinabil, acoperă-l cu un pahar fierbinte preț de câteva secunde sau încălzește la flacără cuțitul cu care-l vei întinde pe pâine.

 Nu folosi niciodată recipiente sau ustensile metalice pentru prepararea sosurilor de usturoi, deoarece acestea le pot face să oxideze și le conferă un gust neplăcut.

Atunci când prepari salata de vinete, este important să le lași să se scurgă bine după coacere și descojire, cel puțin 30 de minute, pentru ca preparatul final să nu aibă un gust amărui.

 Dacă vrei ca anumite preparate care conțin maioneză să fie mai ușoare și mai sănătoase, folosește doar jumătate din cantitatea obișnuită de maioneză și completează cu iaurt.

 Presară puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouăle sau alte alimente care se lipesc și nu vei mai avea această problemă.

 Dacă prăjești ficăței, cartofi sau alte alimente similare, presară un vârf de cuțit de sare în recipientul cu ulei. Acesta nu va mai sări, bucătăria ta va rămâne mai curată și tu vei fi în deplină siguranță.

Trucuri după ce gătești

13 septembrie


Pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, freacă o lingură metalică între degete; aceasta va atrage mirosul sulfuros.

 Folosește zeamă de lămâie sau oțet pentru a curăța și dezinfecta blatul de bucătărie și tocătorul, pulverizând generos și lăsând să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a le clăti.

 Dacă ai pătat cu ulei prosoapele de bucătărie, tapițeria mobilierului sau chiar hainele tale, pune sare sau bicarbonat de sodiu pe pată și lasă zece minute să acționeze. Ulterior va fi mai ușor de curățat pata.

 Pentru a curăța exteriorul cratițelor, al tigăilor sau al tăvilor, folosește o pastă din bicarbonat de sodiu și oțet, las-o să acționeze și folosește apoi un burete abraziv pentru a freca petele.

  Dacă ți s-a ars mâncarea și s-a lipit de fundul recipientului în care ai gătit, folosește cola sau altă băutură carbogazoasă cu ingrediente similare pentru a înmuia arsura. După câteva ore, vei reuși să speli cu ușurință recipientul.

 Atunci când prepari paste, păstrează un pahar din apa în care au fiert și folosește-o atunci când le reîncălzești, pentru a-și păstra textura și gustul.

 Dacă reîncălzești pizza sau produse de panificație ori de patiserie în cuptorul aragazului sau în cel cu microunde, adaugă un recipient cu apă alături, pentru a împiedica uscarea acestora.

  Dacă ai nevoie să optimizezi spațiul din frigider, acoperă oalele cu capacul pus invers și folosește-le ca suporturi pentru alte caserole sau vase.

 Nu pune mâncarea caldă în caserole sau vase din plastic, deoarece acestea pot elibera la căldură o substanță numită dioxină, dăunătoare pentru sănătate.

 Dacă vrei să tai prăjiturile sau tortul fără cusur, înmoaie cuțitul înainte de a-l folosi într-un pahar cu apă caldă.

Trucuri care te va ajuta când gătesti

13 septembrie
 Dacă folosești unt pentru prepararea unui aluat, îți va fi mai ușor să îl încorporezi dacă îl congelezi și dai pe răzătoarea mică înainte de a-l adăuga.

 Dacă vrei să împiedici ciorba sau supa să se reverse peste marginile oalei în timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra oalei, pe orizontală.

Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, poți folosi o felie de cartof pentru a remedia problema. Acesta va absorbi excesul de sare și va îmbunătăți gustul mâncării.

 Umezește un prosop dublu de hârtie și pune-l pe blatul de bucătărie, sub tocător, pentru a împiedica alunecarea acestuia în timp ce feliezi sau toci.

 Folosește un prosop de bumbac sau un suport din silicon pentru oale pentru a conferi aderență bolului în care prepari maioneza, frișca sau alte sosuri și creme similare.

 Dacă vrei să fii sigură că nu ți se lipesc clătitele, folosește o sticlă de ulei cu pulverizator și pulverizează tigaia încinsă înainte de fiecare măsură de aluat.

  Indiferent dacă îl prepari la cuptor sau pe grătar, peștele va avea o aromă mai bună și nu se va lipi dacă îl așezi pe un pat din felii de lămâie.

 Pentru a toca mai fin pătrunjelul, mărarul, leușteanul sau alte verdețuri, spală frunzele desprinse după înlăturarea tulpinilor și rulează-le în folie alimentară. Pune cilindrul astfel obținut în congelator timp de 20-30 de minute, apoi scoate-l, îndepărtează folia și taie felii subțiri din el.

 Dacă visezi să nu ți se mai taie niciodată maioneza, adaugă două ingrediente în rețeta ta: un praf de sare de lămâie și o linguriță de albuș.

 Unge ardeii grași cu o pensulă îmbibată în ulei de măsline cât sunt cruzi, înainte de a adăuga umplutura și de a-i pune la fiert, dacă vrei ca ardeii tăi umpluți să își păstreze culoarea și să aibă o textură fermă.

Trucuri care îți ușurează viața Fructe-Legume

13 septembrie


1. Dacă vrei să descojești mai ușor usturoiul, desprinde cățeii de usturoi și pune-i într-un borcan cu capac. Agită borcanul cu putere și usturoiul se va descoji singur.

2. Taie fructul de avocado pe jumătate, în jurul sâmburelui, și desprinde cele două jumătăți. Înfige apoi lama unui cuțit în sâmbure pentru a-l extrage cu ușurință.

3. Folosește un pai de băut pentru a curăța căpșunele. Înfige-l în partea inferioară a fructelor și împinge spre frunzulițe.

4. Pentru a curăța mai ușor cartofii fierți în coajă, transferă-i după fierbere, pe rând, într-un vas cu apă rece. Coaja se va desprinde singură! Este important să îi speli temeinic înainte de fierbere.

5. Pentru a stoarce mai ușor lămâile, presează-le cu mâna pe un fund de lemn înainte de a le tăia, mișcând înainte și înapoi de câteva ori.

6. Dacă ai de tocat ceapă și ți-e teamă că ți-ar putea irita ochii, las-o timp de câteva minute într-un vas cu apă rece, după ce ai curățat-o.

7. Vrei ceapă caramelizată în cel mai scurt timp? Adaugă un praf de bicarbonat de sodiu în tigaia în care o prăjești.

8. Dacă vrei să scurgi apa din dovleceii cruzi pentru a prepara dovlecei pane sau chifteluțe, sărează-i puțin după ce i-ai tăiat sau dat pe răzătoare și șterge-i cu un prosop de hârtie după câteva minute sau stoarce-i între palme.

9. Dacă ai tăiat castraveți, lămâie, dovlecei sau alte fructe ori legume care s-ar putea usca repede și nu le folosești integral, folosește capetele lor pentru a le acoperi perfect și fixează-le cu o scobitoare.

10. Dacă vrei să tai roșiile cherry în jumătăți perfecte, aliniază-le pe un tocător, pune capacul ușor și drept al unei caserole deasupra lor pentru a le fixa și taie-le orizontal cu un cuțit ascuțit.

Dulceată de dovleac

13 septembrie

1 kg dovleac plăcintar, curățat
800 g zahăr
250 g apă
50 g zahăr vanilat
zeama de la o lămâie

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac placintar:
Pregătim dovleacul.
Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit.
Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor.
Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor.
Curățăm coaja, apoi tăiem bucățile de dovleac în cuburi mai mici.
Dovleacul nu oxidează, ca alte fructe, dar îl stropim, totuși, cu zeama de la 1/2 lămâie, pentru a-i intensifica culoarea.
Preparăm siropul.
Punem la fiert apa cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.
Amestecăm în vas până când zahărul se topește, apoi lăsăm siropul să fiarbă la foc mic până devine consistent.
Aproximativ 20 de minute îl lăsăm să fiarbă, dar facem testul bulei de sirop.
Luăm din sirop cu o linguriță și picurăm pe o farfurie.
Dacă siropul se împrăștie, nu este gata.
Dacă rămâne ca o bulă pe farfurie, atunci este ok.
Preparare dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare
Când siropul a ajuns la consistența dorită, adăugăm cuburile de dovleac și le amestecăm cu siropul.
Fierbem dulceața până când cuburile de dovleac se pătrund bine.
Amestecăm din când în cân în ea și înlăturăm eventuala spumă care se formează.
Nu se formează decât puțină spumă pe margini, dar o înlăturăm.
Când cuburile de dovleac plăcintar sunt bine pătrunse, adăugăm zahărul vanilat.
Amestecăm ușor cu o spatulă de lemn,până când zahărul vanilat este topit.
Adăugăm și restul din zeama de lămâie apoi oprim focul.
Cu 6-7 minute înainte de stingerea focului, introducem la cuptor, borcanele spălate și bine scurse, pentru a le steriliza.
Umplem borcanele fierbinți cu dulceața, de asemeni fierbinte și înfiletăm capacele.
Le introducem la cuptor cu focul aprins, la 150 de grade C, pentru 5 minute.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, când vor fi complet răcite.
Etichetăm borcanele și le trecem în cămară.
Pe mine m-a cucerit această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare, sper să vă cucerească și pe voi.

Dulceata de cirese

13 septembrie

INGREDIENTE
2,2 kg cirese rosii fara samburi
1,6 kg zahar
1 lamaie
3 plicuri de zahar vanilat

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese rosii:
Ciresele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.
Din cand in cand se ia spuma formata.
Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.
Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece).
Se pune zaharul vanilat, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este.
Se pune, fierbinte, in borcane spalate si sterilizate in cuptor deasemeni fierbinti.
Se pun capacele si se intorc invers pe capace pentru 10 minute.
Se pun in prosoape pentru racire.
Dupa racire completa, se eticheteaza si se pun in camara.

Pofta Buna!

Dulceată de mere

13 septembrie


INGREDIENTE
5 kg mere
1 kg zahar
1 lamaie
1 lingura scortisoara
1 lingurita ghimbir proaspat
400 ml sampanie

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mere:
Merele spalate le taiem in cubulete.


Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam.


La final adaugam sampania si punem la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce se leaga si scade zeama lasata; cand este fiarta pe jumatate, adaugam condimente dupa gust, si zahar daca dorim mai dulce.


Punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate, asezam cu gura in jos si acoperim cu o patura pana a 2 zi, cand vom depozita in camara.

Gem de struguri

13 septembrie


INGREDIENTE
3 kg boabe de struguri
1,500 kg zahar
1 lamaie
1 portocala
500 ml sampanie
scortisora

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).


Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand ocazional.


Intre timp ce fierbe, punem o farfurie la congelator pentru a face proba ca sa verificam daca dulceata este fiarta.


Daca nu mai curge de pe farfurie, adaugam scortisoara dupa gust, scoatem lamaia si portocala, lasam 5 min dupa care o punem in borcane sterilizate.


Eu, inainte sa o pun in borcane, am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburi si pielita.

Gem de zmeură (fără sâmburi)

13 septembrie



INGREDIENTE
1,6 kg zmeura
1 lamaie
800 g zahar

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si lase zeama.


Dupa aceea, se pune vasul la foc si se lasa zmeura sa fiarba cat sa se patrunda bine. Se da apoi prin strecuratoare, iar siropul ramas se pune din nou la foc (intr-un vas curat) pana cand se leaga sau pana cand trece de testul picaturii: se pune o picatura de gem pe o farfurie si daca nu se imprastie, atunci gemul este gata.


*Cand luati gemul de pe foc acesta trebuie sa fie inca lichid, deoarece el se va mai inchega dupa ce se raceste.


Se pun 3-4 borcane spalate la cuptor pentru circa 5 minute, apoi se scot si se umplu cu gemul fierbinte. Se infileteaza capacele bine, pe urma borcanele se pun la racit sub o patura pana a doua zi.

Gem de caise

13 septembrie

INGREDIENTE
4 kg de caise fara samburi
2 kg de zahar

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite.
Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul.


Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu ajutorul unei palete cu gauri vom aduna spuma. Dupa ce am adunat spuma, micsoram focul spre mic si lasam sa fiarba. Din cand in cand verificam consistenta gemului, facem proba pe o farfurioara rece de la frigider daca picatura sta ferma, gemul este gata.


Se pune gemul fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, se capseaza si se lasa in cuptor pentru 30 minute pana a doua zi dupa care se depoziteaza la loc racoros pentru iarna.


Dina aceasta cantitate mi-au iesit 11 borcanele de gem parfumat si cu o culoare frumoasa.

TIPS-URI
1optional zeama de lamaie( eu nu am pus pentru ca caisele mele nu au fost foarte dulci)
2gemul fierbinte il punem in borcanele fierbinti sterilizate

Dulceată de coacăze rosii

13 septembrie

INGREDIENTE
1,6 kg coacaze rosii
1,4 kg zahar
300 ml apa
zeama de la o lamaie
suplimentar sare de lamaie ( depinde cat va place de acrisoara dulceata )

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii:
Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute.
Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si nu curge de pe lingura dupa racire. Mie imi place dulceata mai acrisoara si am mai adaugat un varf de lingurita cu sare de lamaie dupa care am mai lasat 5 minute sa fiarba si am oprit focul.
Spalam borcanele si le uscam la microunde. Capacele le punem 5 minte in apa clocotita.
Imediat ce scoatem borcanele din cuptor le umplem cu dulceata fierbinte , capsam cu capace curate si zvantate si intoarcem borcanele pentru 5 minute cu capacele in jos.
Indreptam borcanele, le acoperim cu 2-3 prosoape si le lasam sa se raceasca peste noapte, timp in care capacele se vor retrage spre interior si vor sigila perfect gura borcanelor.
Daca fierberea si capsarea se fac corect, dulceata se pastreaza in beci sau camara mai multi ani, fara sa se deprecieze.


TIPS-URI
1Din cantitatile date am obtinut 5 borcane de 400 g si 1 borcan de 150 g.
2Daca ne place dulceata mai acrisoara, putem adauga inainte de ultimele clocote un sare de lamaie dupa preferinte.

Gem de piersici

13 septembrie

3 kg piersici
600 g zahar
zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:
Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa.
Adauga zaharul si amesteca din nou. Paseaza fructele si lasa-le la fiert, iar pe masura ce se formeaza spuma deasupra indeparteaza-o.
Daca piersicile sunt coapte bine isi vor lasa mai multa zeama, asa ca fierberea va fi mai de durata. Gemul trebuie sa scada bine pentru a putea fi conservat pentru iarna. Deci timpul de fierbere se adapteaza in functie de fructele folosite pentru gem. :)
Ai grija sa amesteci din cand in cand gemul, sa nu se lipeasca fructele de fundul cratitei.
Toarna gemul fierbinte in borcane, pune capacele si apoi sterilizeaza-le in cuptor, in jur de 15 minute e suficient.


Piersicile se cantaresc fara samburi, pentru a doza bine cantitatea de zahar de adaugat in gem;

Plăcintă cu mere -Cea mai bună si simplă plăcintă-

13 septembrie


Pentru preparare vei avea nevoie de:
5 mere
240 g faina
3 oua
50 g unt
2 linguri smantana
200 g zahar pudra
zahar vanilat
1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
1 lingurita praf de copt

vivacredit.ro Intr-o craticioara se calesc merele cu 1-2 linguri de zahar -dupa gust - pana cand scade zeama apoi se lasa la racit.
Intr-un castron, se freaca untul cu smantana cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devin o crema omogena.
Se incorporeaza pe rand cele 2 oua si se freaca in continuare pana se omogenizeaza perfect.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea aluatului pana devine omogen.
Se toarnă 3 sferturi din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,se dă 10 min la cuptor apoi se adauga merele pe toata suprafata placintei dupa care adaugam diferenta de compozitie si se introduce  in cuptor pentru aproximativ 40 de minute la temp de 180
In momentul servirii se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Prăjitura negresa -Una dintre cele mai iubite prăjituri-

13 septembrie



Pentru a prepara prajitura negresa vei avea nevoie de:
200 gr unt sau margarina
300 gr ciocolata neagra
4 oua
200 gr faina
250 gr zahar tos
½ lingura de vanilie
nuci (optional)
110 ml de lapte
vivacredit.ro Mod de preparare:
Asezati un castron adanc cu bucatele de ciocolata sfaramata si margarina in alta cratita umpluta cu apa clocotita.
Topiti-o folosind tehnica de fierbere la bain marie.
Bateti bine cu mixerul, in alt castron, faina, laptele, vanilia si nucile (optional).
Adaugati amestecul in ciocolata topita.
Amestecati albusurile si zaharul pana cand incep sa se intareasca si puneti-le in amestecul de ciocolata.
Ungeti tava cuptorului cu ulei si turnati amestecul de negresa in ea.
Coaceti in cuptor timp de 30 de minute.
Lasati negresa la temperatura camerei.
Dupa ce se raceste, puneti-o in frigider pentru o ora.


Loading...