Abonează-te la postările mele

Translate

7 motive triste pentru care femeile renunță să caute dragostea

27 noiembrie
Multe femei au renunțat să mai caute dragostea, dezamăgite fiind de eșecurile repetate din viața lor și de poveștile triste pe care le-au trăit sau la care au fost martore.
Conform unui studiu recent, se pare că una din opt femei singure s-a resemnat și consideră că nu va găsi niciodată iubirea adevărată. Sună cumva radical – și foarte trist! Cu siguranță, multe dintre noi am avut parte de dezamăgiri (iar dacă nu, ești pur și simplu norocoasă!), dar asta nu înseamnă că, după ce ne-am șters lacrimile și ne-am sunat prietenele, n-am continuat să sperăm. Și totuși există femei care au abandonat speranța… De ce?

Să parcurgem împreună motivele pentru care femeile consideră că nu vor găsi niciodată dragostea adevărată.

1. Au suferit
Nu trebuie să fii un geniu ca să-ți dai seama că principalul motiv pentru care femeile renunță să mai caute iubirea este că au fost rănite sau dezamăgite. De obicei, femeile care investesc cel mai mult în relațiile care eșuează sunt și cele care suferă cel mai mult. Iar faptul că refuză să se mai îndrăgostească sau chiar să caute dragostea este un mod de a se proteja de eventuale eșecuri.

2. Confundă problemele
Pentru multe dintre femeile dezamăgite, problema nu este că se îndrăgostesc. Ci că se îndrăgostesc de bărbați nepotriviți pentru ele. Practic, ignoră sau nu sesizează semnalele de alarmă. Sfatul nostru: fiți oneste cu voi! Asumați-vă ce vă doriți cu adevărat de la o relație, comunicați cu partenerul vostru, iar dacă viziunile voastre nu coincid, părăsește acea relație! Nu spera că o să-l schimbi și nici nu încerca asta (până la urmă, oamenii sunt un tot, nu poate să-ți placă de cineva doar pe bucăți!). Cu alte cuvinte, nu trebuie să eviți dragostea! Ci doar să admiți că nu ai întâlnit încă bărbatul care să merite dragostea ta!
Loading...
3. Repetă aceeași greșeală
De obicei, femeile care se îndrăgostesc de un „băiat rău' fac asta de mai multe ori în viață. Așa că sfatul nostru este ca, atunci când se sfârșește o astfel de relație (care te epuizează și te consumă emoțional), să-ți acorzi timp pentru vindecare și apoi să analizezi de ce te atrag astfel de bărbați, care este tiparul după care îți alegi partenerii, cum te comporți tu în relație, cu ce așteptări, proiecții și vise intri în acea relație, ce ești dispusă să treci cu vederea (uneori poate un pic prea mult). Se spune că „dragostea e oarbă”, dar o astfel de afirmație este o naivitate. Înainte de „a te arunca cu ochii închiși” într-o nouă relație, poate n-ar strica să faci un pic de introspecție și să analizezi un pic tiparul care te conduce spre eșec.

4. O iau prea personal
Evident, așa cum am spus mai sus, este bine să înveți mereu ceva din relațiile eșuate, dar multe femei trag concluzii total greșite: că nu mai sunt atrăgătoare, că și-au pierdut farmecul și entuziasmul, că sunt mai puțin valoroase decât persoanele care sunt în relații stabile, de durată. O lecție mai utilă ar fi că eșecul este uneori, pur și simplu, o chestiune de șansă, iar alteori poate fi evitat, nerepetând niște scheme comportamentale. (Iar asta nu este nici pe departe un dezastru, pentru că mereu poți învăța cum să-ți schimbi un comportament).

5. Renunță prea ușor
Gândește-te cum ar fi dacă un bebeluș pe cale să învețe să meargă ar renunța după prima căzătură, sau după a doua, sau după a treia și ar concluziona: „Gata, m-am săturat! Prea multe căzături! De acum încolo nu mai merg!”. Poate ți se pare o comparație stupidă sau deplasată, dar măcar ți-am atras atenția, nu-i așa? Și cu siguranță ai prins ideea! Există persoane care reușesc să-și găsească parteneri mai ușor (și pare că au un adevărat „noroc” sau „lipici”), în timp ce altele au parte de mai multe eșecuri. Dar și asta e firesc și face parte din procesul de „învățare” sau de dobândire a experienței. Iar dacă „aterizezi mereu în aceeași poziție”, care după una și-alta mai e și dureroasă, poate că ar trebui să ceri ajutorul cuiva care să te învețe să mergi cu mai mult curaj și hotărâre.
Loading...
6. Transmit un mesaj greșit
Iar acest mesaj este „urăsc toți bărbații”. Există un anume tip de bărbat care este atras de femeile care țin la distanță sexul opus. Iar acest tip este „vânătorul”. Este cel care își hrănește vanitatea și își umflă ego-ul seducând astfel de femei. Pentru el, cea mai mare plăcere a jocului seducției este „fiorul urmăririi”. Iar tu ești flatată de efortul pe care îl depune pentru cucerirea ta. Însă n-ar strica un pic de precauție: de îndată ce va considera că te-a cucerit, atenția lui va fi deturnată de următoarea provocare. Ideea e că, pentru el, vânătoarea este mult mai incitantă decât stabilitatea unei relații.

7. Cred că nu vor mai fi în stare să iubească niciodată
Femeile care se decid să renunțe la căutarea dragostei sunt, de obicei, cele care simt că au iubit prea mult și că și-au epuizat resursele emoționale. Sunt cele care au suferit uneori până la limtă, care au fost decepționate de partenerii lor. Dar care obișnuiesc să trăiască intens și care au resurse nebănuite de a dărui din nou. Un lucru este sigur: aceste femei vor iubi iar, poate chiar mai puternic și cu mai mult entuziasm. Așa că, dacă ești una dintre le, nu-ți spune că nu vei mai iubi niciodată, ci gândește-te doar ce poți face mai bine data viitoare ca să trăiești acea iubire pe care ți-o dorești cu adevărat. Nevoia de afecțiune și iubire este cea mai naturală nevoie umană, nu ți-o nega, nu încerca să o suprimi. Nu vei fi mai fericită dacă vei renunța la iubire, îți vei refuza doar niște experiențe! Mai bine acordă-ți niște timp, analizează-te (eventual cu ajutorul unui psiholog) și învață din greșeli. Pentru că… „The best is yet to come!”.
Loading...

15 sfaturi pentru îngrijirea pielii în timpul iernii pe care ar trebui să le urmezi

27 noiembrie
1. Folosește apă călduță
Este tentant să faci un duș fierbinte atunci când este frig afară. Dacă îți iubești pielea, ar trebui să eviți acest lucru. Folosește apă călduță atunci când te speli, deoarece dușurile fierbinți îți usucă pielea, iar aceasta se poate crăpa dacă nu o hidratezi imediat după.
2. Hidratează-te
Chiar dacă ești afară sau în casă, aerul este mai uscat iarna. Ca rezultat, apa se evaporă mai repede din corpul tău. Din acest motiv, trebuie să bei multă apă și să îți hidratezi pielea. Deși nu îți va fi la fel de sete ca atunci când este cald afară, trebuie să îți amintești mereu de acest aspect.
3. Alege-ți cu grijă produsele de îngrijire a pielii
Produsele care au funcționat bine vara pot să nu fie la fel de potrivite pe timp de iarnă. Alege produse de curățare hidratante. Dacă ai acnee sau erupții, folosește produse care conțin ceramide, hialurinoc și serumuri de hidratare. Evită măștile, peelingurile și orice fel de produs care conține alcool.
4. Protejează-ți pielea
Ai nevoie să îți protejezi pielea de frig și zăpadă dacă trebuie să petreci timp afară. Poartă mănuși și căciulă și nu uita de crema cu protecție solară. Evită și să ieși afară după ce te-ai spălat pe mâini sau după ce ai făcut duș. Așteaptă ca pielea ta să se usuce, pentru a evita crăparea sa.
Loading...
5. Nu exfolia pielea prea mult
Exfolierea pielii te ajută să scapi de celulele moarte. Trebuie să fii atentă cu acest procedeu pe timp de iarnă, deoarece bariera de protecție a pielii tale este deja compromisă din cauza vremii reci. Exfolierea în exces va face și mai mult rău, așa că limitează acest lucru la o ședință pe săptămână.
6. Nu uita de mâinile tale
Pielea de pe mâini este mai subțire și are mai puține glande sebacee decât pielea din alte părți ale corpului. De aceea mâinile tale se crapă și apar mâncărimi atunci când sunt expuse la frig. Dă-te cu cremă și poartă mănuși călduroase ori de câte ori ieși afară.
7. Ai grijă de picioarele tale
Cremele pe bază de glicerină si petrol sunt ideale pentru menținerea hidratării. Ar trebui să te asiguri să că exfoliezi pielea de pe picioare ocazional, pentru ca aceasta să poate absorbi mai ușor cremele hidratante.
8. Nu purta haine ude mult timp
Acest lucru îți va irita pielea. Este ok să te joci în zăpadă, dar asigură-te că îți schimbi șosetele, pantalonii și mănușile cât mai repede posibil.
9. Evită orice lucru care îți poate irita pielea
Pielea este foarte sensibilă iarna, iar expunerea la alergeni poate declanșa probleme mai grave. Multe persoane sunt alergice la lână, dar o poartă totuși. Dacă ai această problemă poți opta pentru bumbac sau lână sintetică.
10. Nu renunța la ochelarii de soare
Acest lucru se adresează mai ales persoanelor care trăiesc în zone în care este multă zăpadă. Zăpada și razele de soare vor dăuna pielii din jurul ochilor și vor cauza riduri și cearcăne, pe lângă alte probleme.
Loading...
11. Încearcă produse cu ingrediente naturale
Măștile făcute în casă îți pot proteja pielea de expunerea la produse chimice. Ingredientele precum mierea, jojoba, avocado, aloe vera și banana te vor ajuta să previi problemele pielii și să te menții strălucitoare.
12. Limitează consumul de cafeină și alcool
Cine nu iubește să bea o cană de cafea caldă într-o dimineață rece? Sau un pahar de gin într-o seară răcoroasă? În cantități moderate este ok să le consumi, dar trebuie să reziști tentației de a bea prea multă cafea și prea mult alcool, deoarece acestea îți vor deshidrata pielea.
13. Urmează o rutină de îngrijire a pielii
Nu trebuie să fie una elaborată. Există rutine simple pe care le poate urma oricine pentru a avea o piele sănătoasă. Curăță-ți pielea de două ori pe zi. După ce te speli pe față dimineața, aplică o cremă hidratantă. Seara poți folosi o cremă de noapte.
14. Ai grijă la alimentație
Mănâncă fructe și legume de sezon. Fructele de pădure sunt o minunată sursă de antioxidanți care îți vor menține pielea sănătoasă de-a lungul iernii. Atunci când corpul tău are toți nutrienții necesari și atunci când bei suficientă apă, pielea ta ar trebui să arate mult mai bine.
15. Fă mișcare
Este greu să părăsești hainele confortabile și pătura atunci când este frig afară. Dacă îți iubești pielea, ar trebui să faci exerciții pentru a-ți menține sângele în mișcare și pentru a-ți menține porii curați. Exercițiile te fac să transpiri și să elimini toxinele, iar acest lucru îți întreține sănătatea organelor interne.
Loading...

Cazul șocant al unui tată care și-ar fi abuzat sexual cele două fetițe minore

27 noiembrie
O situație îngrozitoare a ieșit la iveală într-o comună din județul Iași. Un bărbat de 50 de ani este acuzat că și-ar fi abuzat sexual cele două fetițe de doar 6 și 11 ani.
Omul le-ar fi chinuit pe copile luni întregi, înainte să se afle totul. Mai grav este că de multe ori cumplitele scene aveau loc chiar sub ochii mamei, care n-a spus nimic, de frică.
Bărbatul de 50 de ani are două fetițe cu femeia cu care trăiește în concubinaj, de 5 și 6 ani. Aceasta mai are o fată mai mare, de 11 ani, dintr-o altă relație, care trăiește cu ei în casă.
Pe ea ar fi abuzat-o prima dată bărbatul, iar apoi pe sora ei mai mică, de 6 ani. Fata mai mare n-a mai rezistat și a povestit totul fraților ei și unei vecine. Aceștia s-au dus la primar și i-au povestit abuzurile. Un echipaj al poliției a mers la familie acasă, iar când a fost luată la întrebări, mama copiilor s-a dat de gol.
Un psiholog a stat de vorba apoi cu fetele și aflat prin ce chinuri groaznice treceau, chiar de față cu mama lor.
În cele din urmă, bărbatul a fost arestat preventiv, iar cele trei fetițe au ajuns în grija celor de la Protecția Copilului. Deocamdată, individul nu-și recunoaște faptele, însă autoritățile au suficente probe care îl incriminează.
Loading...
Din primele cercetări, autoritățile bănuiesc că abuzurile asupra celor două fetițe durează de mai mult timp. Luată la întrebări, mama copilelor susține că se temea de individul foarte violent și de aceea a păstrat tăcerea.
Reporter: De ce nu ați spus nimănui?
Mama fetelor: Pentru că mă bătea, mă uda cu apă și eu leșinam. Am dat declarație la poliție, 2 fete sunt abuzate.
Reporter: Ce le făcea fetelor?
Mama fetelor: ”Văleu, nu vreți să va spun”.
Reporter: Ați încercat să-l opriți?
Mama fetelor: ”Nu, că mă bătea permanent și acum mi-e spart capul. A spus că dacă mă duc undeva, mă omoară.”
Rudele spun că săptămâna trecută, vineri, după ce ar fi fost abuzată din nou, fata cea mare a cerut ajutor.
Rudă: ”Mi-a spus fata ce s-a întâmplat vineri seara. Pe ea o bătea, o trăgea de cap, pe cealalată o punea să facă…aia.”
Reporter: De luni de zile?
Rudă: ”Da. Era speriată, tremura tot, îi era frică.”
Loading...
Primarul din comună spune că familia punea mari probleme și nu o dată a cerut ajutorul celor de la Protecția Copilului.
Cătălin Martinuș , primar comuna Dobrovăț: ”În 2014 am solicitat DGASPC să preia cele 4 fete din familie. În 2016 am revenit din nou. În iunie 2018 am revenit cu o solicitare, nu s-a considerat necesar. Cu puțin timp în urmă am auzit zvonuri. Am cerut șefului de post să facă o verificare, datorită faptului cum a discutat cu concubinee, care a părut ezitantă. Am cerut că acești copii să fie preluați.”
În urma sesizărilor, autoritățile au luat din familie doar un singur copil - o fată de 14 ani, pentru neglijare și exploatare. La vremea respective, autoritățile susțin că nu aveau motive întemeiate să ia toți copiii.
Loading...


Cadavrul unui bebeluș, descoperit în curtea unui dispensar din Brașov

27 noiembrie
Descoperire sinistră în curtea unui dispensar din judeţul Braşov. Câţiva săteni au găsit cadavrul unui nou născut şi au anunţat poliţia.
Suspecta este o femeie care şi-ar fi ascuns sarcina pentru că nu îşi dorea copilul, şi imediat după naştere, a ucis pruncul şi l-a îngropat, susţin anchetatorii.
Oamenii legii au deschis un dosar penal şi încearcă să afle mai multe.
Loading...
Femeia de 29 de ani din localitatea Lisa bănuită de localnici că şi-ar fi ucis copilul şi apoi l-ar fi îngropat în curtea dispensarului a fost audiata de poliţişti dar neagă totul. Oamenii spun că a mai dat naştere la încă 4 copii pe care i-ar fi abandonat în maternitate. Lucra ca îngrijitoare la dispensarul din localitate şi ar fi avut acces uşor în spatele clădirii ca să ascundă fapta.
Puţini ştiau că aştepta un copil - căci şi-a ascuns sarcina sub haine largi. Anchetatorii urmează să o ducă la medicină legală, iar specialiştii vor spune exact când a dat naştere copilului. Dacă va fi găsită vinovată femeia risca între 1 şi 5 ani de închisoare.
Loading...

Un bărbat a murit în spital.Ce i s-a introdus din greșeală în organism

27 noiembrie
Un bărbat din Marea Britanie a murit în spital după ce plămânii i-au fost spălaţi cu o soluţie de curăţat în loc de soluţie salină, relatează The Telegraph.
Potrivit concluziilor unui raport al spitalului Salford Royal, citat de The Telegraph, în timpul unei operații, în plămânii lui William Hannah a fost pompată o soluţie diluată de curăţare, utilizată în mod normal pentru sterilizarea echipamentelor medicale. Bărbatul a murit la câteva ore de la operaţie.
Loading...
William Hannah, în vârstă de 68 de ani, fusese spitalizat după ce suferise un grav accident de maşină în luna septembrie 2017. Accidentul îl lăsase cu leziuni pe creier, cu hemoragii, precum şi cu fracturi. În secţia de terapie intensivă a spitalului însă, bărbatul a dezvoltat şi o infecţie pulmonară, fiind necesară o intervenţie chirurgicală.
În timpul operaţiei, unui asistent i s-a solicitat să introducă soluţie salină în plămâni, moment în care acesta a introdus agentul de curăţare. În fapt, soluţia salină care i-ar fi trebuit introdusă nu se mai afla în stocul spitalului de 18 zile, fiind înlocuită cu agentul de curăţare. În plus, bidonul care conţinea lichidul greşit nu avea nici etichetă.
Loading...

Cu ce ocupa barbatul cu cel mai LAT gat din lume. Imaginea lui s-a viralizat rapid pe internet. FOTO

27 noiembrie
Charles Dion McDowell a devenit senzatie online dupa ce imaginea sa a aparut pe internet, in urma unei arestari. Barbatul cu gatul deosebit de lat a primit porecla Hench Neck Guy si a fost motiv de amuzament pentru mii de internauti.
Barbatul fugise de politisti la un control de rutina si a fost dus la sectie cu forta. Intre timp si-a rezolvat problemele cu legea, iar acum anunta ca e gata sa-si faca debutul in MMA. O companie din Florida i-a oferit un contract dupa ce si-a gasit faima pe internet. "Pentru cine nu stia, ma pregatesc pentru MMA si o sa-mi fac debutul foarte curand", a scris Charles pe pagina sa oficiala.
"N-a facut cele mai bune alegeri in viata, poate acest pas va fi unul bun pentru viitorul sau. Chiar daca nu va ajunge sa concureze la nivel inalt, va fi mai bine pentru el sa munceasca si sa evite greselile din trecut", a spus seful Island Fights, compania care i-a oferit contractul.
Loading...

O studentă la Psihologie și-a înjunghiat iubitul,în Târgoviște.Ce a povestit tânăra

27 noiembrie
Incident violent duminică într-un cartier de vile din Târgovişte, după ce o ceartă între prieteni s-a încheiat sângeros.
Într-un moment de furie, o studentă la Psihologie şi-a înjunghiat iubitul, student la Drept.
Tânăra a realizat apoi ce a făcut şi a sunat la ambulanţă. Din fericire, victima a ajuns la timp la spital, iar medicii i-au salvat viaţa.
”A fost un accident”, a spus tânăra.
Cei doi tineri de 20 de ani, studenţi la Bucureşti, se aflau la Târgovişte, la casa părinţilor fetei, să îşi petreacă sfârşitul de săptămână. Apropiaţii povestesc că ambii sunt foarte buni la învăţătură şi nu erau cunoscuţi cu probleme.

Studenta le-a povestit anchetatorilor că după ce a consumat mai multe pahare cu alcool s-a luat la cerata cu prietenul ei, iar la un moment dat a pus mâna pe cuţit şi l-a înjunghiat de mai multe ori. Când a văzut că a pierdut mult sânge, speriată a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de la ambulanţă care l-a transportat de urgenţă pe tânăr la spital.
Loading...
”Pur şi simplu s-a întâmplat
Ai supărat-o cu ceva?
Și cam cât de mult ai putea să superi un om ca să te înjunghie?”
Dr. Carmen Marcu, medic specialist UPU SJU Târgovişte: “Ambulanța ne-a adus un pacient, de 20 de ani, cu plăgi înjunghiate, plaga cervicală. Putea să îi pună viaţa în pericol.”
Tânărul a fost transportat apoi la un spital din Capitală, unde medicii au continuat investigaţiile.
Între timp, poliţiştii au revenit în locul tragediei şi au ridicat probe din casă.
Tânăra şi-a recunoscut fapta în fata anchetatorilor. Spune că ar fi vorba despre un accident şi nu ar fi premeditat să îşi atace prietenul. După ce a fost audiată ore-n şir a fost lăsată să plece acasă. Acum este cercetată pentru loviri sau alte violențe.
Loading...

De ce se înverzesc gălbenusurile ouălor fierte?

24 noiembrie
Cu siguranta, si voua vi s-a intamplat cel putin o data sa aveti in farfurie un ou al carui galbenus sa aiba marginile verzi. Ei bine, trebuie sa stii ca acest fapt nu este cauzat de catre ou, ci de pregatirea necorespunzatoare a acestuia.
Cu alte cuvinte, nu poti da vina pe vechimea oului sau sa folosim alte astfel de pretexte, caci vina iti apartine in exclusivitate tie sau celui care ti-a pregatit ouale.
Loading...
Decolorarea galbenusului este un semn ca a fost fiert prea mult timp. Ca si in cazul fripturii care se usuca sau a orezului care se arde daca sunt pregatite excesiv, ouale fierte in exces sunt comestibile si chiar gustoase.
 Explicatia stiintifica a acestei decolorari a galbenusului este urmatoarea: in momentul in care oul este fiert prea mult timp fierul continut de galbenus reactioneaza cu hidrogenul sulfurat din albusuri. Acest proces este total inofensiv, insa nu ar trebui sa aiba loc.
Ce poti face pentru ca oul sa nu mai aiba cercul verzui in jurul galbenusului? Singurul lucru pe care il poti face este sa inveti sa fierbi corespunzator oul. Totul despre cum se fierb ouale aici.

Loading...

6 lucruri pe care trebuie să le sti despre sampanie

24 noiembrie
Fie ca este vorba despre o aniversare, o nunta sau un alt eveniment important din vietile noastre, un pahar de sampanie este mereu binevenit pentru a sarbatori. De aceea, ne-am gandit sa va impartasim astazi cateva lucruri interesante despre sampanie.
 1. Sampania este de fapt, vin
 Denumirea de "sampanie" vine de la regiunea unde este produs acest vin, Champagne, o zona din Franta. Cu toate acestea, daca un vin este produs dupa aceeasi reteta ca sampania, trebuie sa se specifice pe eticheta „champenoise methode". Spre deosebire de alte tipuri de vin, odata imbuteliata, sampania nu va deveni mai buna, deci nu exista nici un motiv sa o pastrati pentru mai mult timp.
Loading...
2. Servirea
 Modul corect de a turna sampanie in pahar necesita tinerea sticlei in pozitie verticala, nefiind necesar sa o inclinati. Paharul de umple o treime cu sampanie, apoi se completeaza;cu toate acestea, nu trebuie sa umpleti paharul in totalitate. Si cu toate ca multe dintre sticlele de sampanie au o gaura in partea de jos, in momentul in care se toarna in pahare, degetul mare nu trebuie sa intre in acea gaura, ca in cazul vinurilor.
3. Strugurii
 Sampania este realizata din struguri precum Pinot Noir, Chardonnay sau Pinot Meunier, soiuri ce cresc pe teritoriul Frantei.

Loading...
4. Paharul de sampanie
 Paharul de sampanie a fost creat de un fabricant de portelan de origine franceza, ce a realizat cupa dupa forma sanului Mariei Antoaneta.
5. Bulele
Se spune ca intr-o sticla de sampanie sunt 58 de milioane de bule. Acestea sunt criteriul pe baza caruia se deosebeste o sampanie de calitate de una mai putin buna. Cu cat bulele sunt mai mai mici si mai fine, cu atat mai rafinata este sampania.
6. Te amesteste repede
Se spune ca bulele din sampanie ajuta la transportarea mai rapida a alcoolului in sange si implicit, ne putem ameti de la o cantitate mica de sampanie. Unele persoane recomanda chiar sa bem sampania dupa ce dispar bulele.

Loading...


10 lucruri interesante despre vinete

24 noiembrie
Vanata este un izvor de vitamine si minerale pentru organismul uman.
Este unul dintre alimentele care ne ajuta sa ne hidratam in timpul zilelelor caniculare, iar preparatele pe care le putem gati cu aceasta leguma sunt foarte diversificate si gustoase.
De asemenea, exista si cateva lucruri foarte interesante in ceea ce priveste vinetele.
Mai jos am ales 10 dintre ele, pe care, probabil, nu le stiati:
1. Vinetele sunt originare din Asia, iar prima atestare a acestei plante apare in cateva tratate chinezesti ce dateaza din anul 544.
2. In Europa a ajuns tarziu, prin anii 1500, iar englezii au numit-o "planta ou" (eggplant), datorita faptului ca multe specii din acea vreme aveau fructe galbene sau albe, ce semanau cu ouale de gasca.
3. Vinetele sunt considerate legume, dar, de fapt, sunt fructe.
Vanata este un izvor de vitamine si minerale pentru organismul uman.
Loading...
4. Vinetele fac parte din aceeasi familie cu rosiile (care sunt tot fructe) si cartofii (de la care mancam radacinile, fructele fiind toxice).
5. Vanata are cea mai mare concentratie de nicotina dintre toate legumele. Cu toate acestea, ca sa introduci in organism aceeasi cantitate de nicotina pe care o are o tigara, ar trebui sa mananci 9 kilograme de vinete.
6. Ca si alte legume din aceasta familie (Solanaceae), vinetele sunt puternic inflamatoare, inrautatind simptomele artritei, reumatismului si ale altor boli inflamatorii, din cauza contintului de solanina.
7. 90% din productia mondiala de vinete provine din 5 tari: China detine 58% din productia mondiala, India are doar 25%, apoi urmeaza tari precum Iran, Egipt si Turcia, cu procente mult mai mici.
Loading...
8. In Anglia, vinetele erau denumite "merele dragostei", pentru ca se credea ca au proprietati afrodisiace. In acelasi timp, in perioada Renasterii, in Italia vanata era numita "mala insana" ("marul nebuniei"), pentru ca se credea ca cel care va manca din aceasta leguma va innebuni.
9. Printre beneficiile consumului de vinete se numara: scaderea nivelului colesterolului, combaterea constipatiei, prevenirea bolilor cardiovasculare, favorizarea scaderii in greutate, stimularea activitatii intestinelor si a ficatului.
10. Vanata este foarte apreciata in India, fiind prezenta in cultura acestei tari de peste 2000 de ani. Avand in vedere acest lucru, nu e de mirare ca in sanscrita exista 30 de nume diferite pentru a denumi aceasta planta si fructele ei.
Loading...

Nectar de pere

24 noiembrie
Dificultate
Redusa
Timp
1h 30 min
Ingrediente
- pere
- zahar
- lamaie
- apa
Loading...
Mod de preparare
Se spala perele, se curata de coaja, se taie scotindu-le miezul si samburii. Taiate astfel, se dau prin blender sau robot, sa se faca ca o pasta.
Intr-o cratita se pune apa la fiert, la litru de pasta de pere se pune un litru de apa, cand apa da in clocot se pun 3 linguri de zahar la litru de lichid, apa + pasta pere (exemplu 1l apa si 1l pasta pere= 6 linguri zahar), se lasa sa fiarba 10 min.
Pasta de pere se pune si ea la incalzit in cratita separata. Cand siropul de zahar a fiert se lasa putin sa se raceasc. Pe urma se amesteca cu pasta de pere incalzita.
ATENTIE: Nu se lasa sa fiarba pasta de pere amestecata cu siropul ci se aduce pana la punctul de fierbere, se pune sucul de lamaie, 3 linguri la litru, se amesteca bine, se ia de pe foc si se pune in sticlele incalzite. Se fierbe la baimarin doua ore dupa care sticlele se lasa in apa pana se racesc.
Loading...

provident.ro

Beneficiile consumului de slănină

24 noiembrie
Despre slanina s-a tot spus ba ca este sanatoasa, ba ca este extrem de nociva.
Adevarul este undeva la mijloc. Exista mai multe beneficii pe care le aduce consumul de slanina, dar, atunci cand este consumata in exces, poate deveni si daunatoare sanatatii. 
In acelasi timp, grasimea sau lipidele care sunt consumate in starea lor naturala nu ingrasa, cu conditia sa nu fie combinate cu carbohidrati si, bineinteles, sa nu se exagereze. 
 Printre altele, salnina este un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti, ceea ce nu se poate spune despre multe dintre preparatele din carne din comert.
 Totodata, s-a dovedit stiintific ca slanina in­tareste siste­mul imunitar, mai ales atunci cand este consumata cu ceapa, si imbunatateste functiile de protectie ale organismului.
În mod paradoxal, s-a descoperit ca o substanta din slanina, numita acid ara­hi­donic, favorizeaza scaderea coleste­ro­lului.
Loading...
In cantitati mici, slanina este buna si pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange, reglementand contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, si sprijinind tonusul vascular.
In cazul persoanelor care fumeaza, slanina reduce partial pagubele produse de tutun. Sele­niul, pe care-l contine slanina, previne oxidarea in organism si intareste sistemul imunitar.
 Grasimea de porc este buna si pentru protectia stomacului, deoarece creeaza un pan­­sament gastric care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac si il protejeaza de aciditatea care poate provoca gastrita.
 In medicina populara romaneasca, slanina are multe utilizari:
Se spune ca durerea din articulatii trece daca acestea sunt frecate cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al­bine.
Entorsele sunt tratate cu frectii cu grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare. Dupa ce este aplicat amestecul miraculos, articulatia se bandajeaza cu un strat gros de lana.
Loading...
Slanina vindeca si eczemele. Reteta pentru o alifie din slanina este urmatoarea: slanina nesarata se topeste si se raceste la 35 de grade; se amesteca 2 linguri de slanina topita cu albusurile de la 2 oua, cu 100 g pasta din fructe de solanum (zarna, lasnicior) si 3 linguri de suc de ros­topasca. Amestecul se lasa la macerat 2-3 zile, dupa care se poate aplica pe eczema.
Pentru ciocurile de pe oase exista un tratament de 5-7 zile cu un unguent preparat astfel: se toaca marunt 100 g slanina nesarata de porc si se amesteca cu un ou crud si 100 ml otet concentrat. Dupa dizolvarea completa a slaninei, se aplica pe zona dureroasa un tampon de vata imbibat in unguent si se lasa acolo peste noapte, iar dimineata se curata zona cu apa calda.
 Durerile de dinti se mai pot trata si astfel: pe dintele dureros se aplica o felie mica de slanina nesarata, intre gingie si obraz, si se lasa acolo 15-20 de minute. De cele mai multe ori, se observa ca durerea incepe sa dispara treptat.
Loading...


Diferenta dintre ouăle albe si cele maro

24 noiembrie
Intotdeauna a existat o diferenta de pret intre ouale albe si cele maro, cele maro fiind mai scumpe.
De asemenea, se spunea ca ouale maro au galbenusul mai mare, sunt de o calitate mai buna, sunt mai sanatoase etc.
Dar, oare chiar e justificata diferenta de pret? Chiar exista o diferenta reala intre ouale albe si cele maro?
 Ei bine, singura diferenta intre cele doua tipuri de oua este faptul ca ouale maro sunt facute de gaini cu penaj maro sau de alta culoare, iar cele albe sunt facute de gainile de culoare alba. Atat.
Culoarea cojii este singura diferenta intre cele doua tipuri de oua. Daca o gaina cu pene maro si una cu pene albe au fost crescute in aceleasi conditii, ouale lor vor avea aceeasi calitate si aceeasi valoare nutritiva, chiar daca culoarea cojilor difera.
Loading...
Duritatea cojii:
Ouale maro nu au coaja mai tare decat cele albe. Factorul care influenteaza duritatea cojii unui ou este varsta gainii. Daca gaina este tanara, coaja va fi tare. Daca este batrana, coaja oualelor pe care le depune va fi mai subtire.
 Culoarea galbenusului:
Ouale cu coaja maro nu au galbenusul mai galben. Atat culoarea galbenusului, cat si a carni, este data de cantitatea de porumb pe care gainile o mananca. Astfel ca, daca o gaina mananca mai mult porumb, va face oua cu un galbenus mai galben si va pielea usor galbuie.
Explicatia pentru diferenta de pret intre ouale albe si cele maro:
Gainile albe sunt mai mici decat cele maro, ceea ce inseamna ca intretinerea lor este mai putin costisitoare si se va reflecta in pret, chiar daca un ou alb nu este mai mic sau mai putin bun decat un ou maro.
Intotdeauna a existat o diferenta de pret intre ouale albe si cele maro, cele maro fiind mai scumpe. De asemenea, se spunea ca ouale maro au galbenusul mai mare, sunt de o calitate mai buna, sunt mai sanatoase etc. Dar, oare chiar e justificata diferenta de pret? Chiar exista o diferenta reala intre ouale albe si cele maro? Ei bine, singura diferenta intre cele doua tipuri de oua este faptul ca ouale maro sunt facute de gaini cu penaj maro sau de alta culoare, iar cele albe sunt facute de gainile de culoare alba. Atat. Culoarea cojii este singura diferenta intre cele doua tipuri de oua. Daca o gaina cu pene maro si una cu pene albe au fost crescute in aceleasi conditii, ouale lor vor avea aceeasi calitate si aceeasi valoare nutritiva, chiar daca culoarea cojilor difera. Duritatea cojii: Ouale maro nu au coaja mai tare decat cele albe. Factorul care influenteaza duritatea cojii unui ou este varsta gainii. Daca gaina este tanara, coaja va fi tare. Daca este batrana, coaja oualelor pe care le depune va fi mai subtire. Culoarea galbenusului: Ouale cu coaja maro nu au galbenusul mai galben. Atat culoarea galbenusului, cat si a carni, este data de cantitatea de porumb pe care gainile o mananca. Astfel ca, daca o gaina mananca mai mult porumb, va face oua cu un galbenus mai galben si va pielea usor galbuie. Explicatia pentru diferenta de pret intre ouale albe si cele maro: Gainile albe sunt mai mici decat cele maro, ceea ce inseamna ca intretinerea lor este mai putin costisitoare si se va reflecta in pret, chiar daca un ou alb nu este mai mic sau mai putin bun decat un ou maro.


10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre carne

24 noiembrie
Fie ca alegem sa o includem in dietele noastre sau nu, carnea este unul dintre cele mai pretuite alimente din lume.
De-a lungul timpului, oamenii s-au specializat in a conserva carnea pentru a se putea bucura cat mai mult de ea. Sau, dimpotriva, au cautat constant metode de a o inlocui cu produse vegetale, dar care sa aiba proprietati asemanatoare cu proteinele animale.
Ne-am gandit ca n-ar fi rau sa strangem cateva lucruri pe care, cel mai probabil, nu le stiati despre acest aliment fascinant.
Loading...
Asadar, iata 10 lucruri interesante despre carne:
1. Lichidul de culoare rosiatica care se scurge din friptura nu este sange, ci un amestec de apa si mioglobina, o proteina prezenta in fibrele musculare.
2. Pastrama de vita este atat de scumpa pentru ca in procesul de afumare se pierd trei sferturi din cantitatea de carne folosita initial. Ceea ce inseamna ca atunci cand cumparati 250 de grame de pastrama de vita, platiti cam aceeasi suma ca si pentru un kilogram de carne proaspata.
3.  Anul 2013 este singurul an din istorie in care, la nivel mondial, consumul de carne de peste l-a depasit pe cel de carne de vita.
4. Carnea de vita "Kobe" (unul dintre cele mai scumpe soiuri de carne de vita) comercializata in afara Japoniei si a Chinei este falsa. Vita Kobe trebuie crescuta doar in anumite zone din Japonia si este ilegal sa fie exportata in alte tari in afara de China.
Loading...
5. Unele abatoare isi conserva carnea intr-o atmosfera de monoxid de carbon. Acest proces mentine culoarea roz-rosie si aspectul proaspat al carnii timp de mai bine de un an. Insa, in tot acest timp, carnea se strica, pastrand aspectul inselator de carne proaspata.
6. Conform cercetatorilor de la universitatea din Newcastle, un sandvis cu bacon poate vindeca mahmureala.
7.  80% din toate antibioticele vandute in Statele Unite sunt folosite in industria carnii.
8. Pana in 1964, americanii nu mancau aripile de pui, considerandu-le la fel de nehranitoare ca si ghearele. Acestea au inceput sa fie apreciate cand proprietarul unui restaurant din Buffalo, New York, le-a pus pe gratar si le-a inclus in meniu sub numele de Buffalo Wings.
9. Pudra alba de pe unele tipuri de salam este un mucegai comestibil, numit... penicilina. Acesta tine departe bacteriile daunatoare si previne contactul acestora cu carnea.
10.  In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, germanii nu aveau voie sa manance carnati, pentru ca intestinele a peste 250.000 de vaci erau folosite pentru producerea zeppelinelor.
Loading...

Boli reumatice care se agravează iarna

20 noiembrie
Pe lângă frumuseţea şi bucuria sărbătorilor de iarnă, anotimpul rece, din cauza temperaturilor scăzute şi a umidităţii, poate să genereze disconfort sau chiar să agraveze unele probleme reumatice.
Pentru a fi informaţi, medicul reumatolog Andreea Ciucu ne prezintă câteva afecţiuni reumatice ale căror simptome se agravează în timpul iernii şi cum putem preveni durerile specifice ale acestora.

Artroza
Temperaturile scăzute şi umiditatea crescută  pot exacerba  simptomatologia dureroasă a articulaţiilor afectate de artroză. Vizate sunt în principal articulaţiile mici de la nivelul mâinii, şoldurilor, genunchilor, articulaţia halucelui (degetul mare de la picior) şi a coloanei vertebrale, în special în regiunea cervicală şi lombosacrată.
Clinic se remarcă lărgirea articulaţiei, instabilitate şi limitarea mişcărilor. Pacienţii pot acuza redoare matinală (înţepenirea articulaţiei) cu durata de cel mult o jumătate de oră, apariţia durerii la mişcare şi dispariţia acesteia în repaus precum şi cracmente.
Cracmentele sunt  zgomotele articulare apărute în timpul mobilizării, ca urmare a neregularităţilor de la nivelul cartilajului articular. De cele mai multe ori sunt nedureroase şi nu necesită tratament specific.
Este important de ştiut implicarea anumitor factori de risc în apariţia artrozei. Dintre aceştia, cei mai importanţi  sunt: obezitatea, vârsta, ereditatea (în special  artroza articulaţiilor interfalangiene distale-noduli Heberden), traumatismele articulare, modificările de statică articulară (modificări în plan frontal la nivelul genunchilor, cunoscute ca şi genu varum- genunchi  în „O” şi genu valgus- genunchi  în „ X”).
Din păcate, artroza nu este curabilă însă simptomatologia dureroasă poate fi ameliorată respectând câteva măsuri  generale, cum ar fi: scăderea în greutate, evitarea eforturilor fizice intense, corectarea  defectelor articulare, exerciţii pentru tonifierea musculaturii, aerobic,  hidroterapie, corticoizi locali, capsaicina topică.
Loading...
Fibromialgia
Fibromialgia este o altă afecţiune reumatică care poate fi exacerbată de frig, deşi majoritatea studiilor nu a evidenţiat o legătură precisă între simptomele acesteia şi condiţiile meteo. Pacienţii se plâng de durere cronică, difuză şi redoare (înţepeneală),  acuze obiectivate prin identificarea punctelor trigger (zone de mici dimensiuni bine delimitate, situate în jurul unei articulaţii, dureroase la apăsare),  asociată cu o durată de cel puţin trei luni.
Pacienţii mai pot acuza tulburări ale somnului,  ale tranzitului intestinal, disfuncţii cognitive şi alte tulburări somatice.
Important de menţionat este faptul că acest diagnostic este unul de excludere şi  că nu există un tratament curativ minune, ci un ansamblui de metode prin care simptomatologia poate fi doar uşor ameliorată.
În general, terapia este complexă şi cuprinde exerciţii fizice (aerobic, rezistenţă), precum şi o abordare comportamentală şi psihologică. În cazul în care durerea nociceptivă (durere senzitivă, apăruta ca urmare a stimulării fibrelor nervoase periferice) se asociează  durerii cronice, medicul poate prescrie tratament specific (antidepresiv, miorelaxant).

Poliartrita reumatoidă
Odată cu anotimpul rece pacienţii care suferă de poliartrită reumatoidă pot prezenta o accentuare a durerilor articulare şi a redorii matinale .
Conform recomandărilor făcute de specialiştii de la Clinica Mayo, pe lângă medicaţia de fond, recomandată de medicul specialist reumatolog,  se mai pot încerca exerciţii simple, efectuate cu regularitate, cum ar fi mersul pe jos, înotul şi exerciţiile de aerobic  acvatic (a se evita în cazul articulaţiilor tumefiate).
Se poate încerca aplicarea de căldură ( reduce durerea, miorelaxant) sau de rece (scade spasmul muscular).
Medicina alternativă poate fi privită ca o formă de confort suplimentar, în special tai chi,  precum şi terapia prin mişcare combinată cu exerciţii  respiratorii,  care poate fi benefică prin reducerea stresului şi a intensităţii durerii.
Loading...
Fenomenul Raynaud
Această afecţiune reprezintă o tulburare vasospastică (spasmul/contracţia stratului muscular din structura vaselor, frecvent artere, însoşit de îngustarea lumenului) apărută ca urmare a expunerii la frig sau stres, caracterizată prin atacuri episodice şi reversibile  de modificări ale culorii tegumentului, însoţite de durere. Modificările cutanate sunt reprezentate de paloare (ischemie),  cianoză (hipooxigenare)  şi eritem (reperfuzie).
Fenomenul  Raynaud se clasifică în primar şi secundar.
Prima variantă apare într-un interval mai mare de vârstă (15- 45 ani), poate afecta atât degetele cât şi nasul, limba sau buzele. Durata şi severitatea atacurilor sunt variabile şi, foarte important, rar pot fi însoţite de complicaţii trofice cutanate (cicatrici stelate, ulcere digitale sau cangrenă).
Fenomenul Raynaud secundar se asociează unei patologii variate (boli reumatice sistemice: lupus eritematos sistemic, poliartrită reumatoidă, scleroză sistemică, polimiozită/dermatomiozită),  boala arterială ocluzivă, infecţii ş.a. Pacienţii au tendinţa de a dezvolta mai frecvent complicaţii trofice (modificări de culoare ale tegumentului, edem  cu evoluţie către ulcere sau cangrenă).
De departe frigul este cel mai frecvent factor implicat în apariţia fenomenului Raynaud însă trebuie menţionaţi şi stresul emoţional, traumele, precum şi anumite substanţe chimice existente în fumul de ţigară sau diverse medicamente (betablocante, interferon alfa, vinblastină, bleomicină, ciclosporină).

Ca şi măsuri  generale se recomandă:
Evitarea pe cât posibil a expunerii prelungite la frig.
Purtaţi mănuşi şi şosete călduroase, fular, căciulă.
Evitaţi fumatul şi medicaţia betablocantă (numai cu acordul medicului).
De cele mai multe ori fenomenul Raynaud primar nu necesită tratament farmacologic.
Tratamentul fenomenului Raynaud secundar vizează patologia subiacentă (boli  preexistente – poliartrita reumatoidă, sclerodermie, boala arterială ocluzivă) şi vasospasmul (contracţia stratului muscular din structura vaselor, frecvent artere, însoţit de îngustarea lumenului). În general se adresează pacienţilor care prezintă episoade frecvente, prelungite sau severe ale vasospasmului.
Loading...

Sfaturi pe care toti ar trebui să le citim

17 noiembrie
Ieşiţi afară şi faceţi ceva cu alţi oameni.
Nu vă grăbiţi.
Nu îi puteţi mulţumi pe toţi.
De-a lungul vieţii o să faceţi greseli – şi încă o mulţime!
Folosiţi loţiunea de plajă.
Nu vă mai gândiţi atât de mult şi acţionaţi.
Dansaţi şi cântaţi oricând aveţi posibilitatea.
Nu ştiţi ce aveţi decât atunci când nu mai este.
Puneţi-vă mândria la o parte şi cereţi scuze.
Oamenii nu sunt singuri atunci când cred că sunt singuri.
Iubirea nu este “tot” ce aveţi nevoie, dar dacă nu o aveţi într-o formă sau alta, atunci viaţa voastră va fi foarte goală.
Viaţa este de 1 milion de ori mai uşoară atunci când vă concentraţi pe lucruri măreţe şi nu pe lucruri negative.
Loading...
Iarba este mai verde doar acolo unde turnaţi apă.
Banii nu sunt un scop, ci un mijloc.
Nimeni nu vă poate repara. Voi trebuie să vă reparaţi singuri problemele sau să vă adaptaţi la ele. Alţii poate vă vor putea ajuta, dar numai cu puţin.
A fi un “geniu,” în termeni de IQ, nu înseamnă nimic daca nu contribuiţi cu ceva important în societate.
Oamenii sunt cea mai mare resursă a voastră.
Repetiţia este mama învăţăturii.
Onestitatea este cea mai bună politică.
Ascultaţi mai mult şi vorbiţi mai puţin.
Determinarea şi motivarea sunt esenţiale.
Să nu vă uitaţi umanitatea.
Luaţi-vă timp şi practicaţi umilinţa.
Doar voi aveţi puterea şi abilitatea de a vă controla propriul nivel de fericire. Doar voi puteţi controla cât de fericiţi vă permiteţi să fiţi.
Faceţi mai multe lucruri care vă plac, şi mai puţine lucruri care nu vă plac.
Inspiraţia este totul, şi totusi este nimic dacă nu acţionaţi în baza ei.
Fiţi prezenţi aici şi acum. Sunteţi norocoşi. Viaţa voastră este un dar. Realizaţi acest lucru.
Loading...


Cu ce tipuri de femei nu ar trebui să te căsătoresti

12 noiembrie
Nicio femeie nu e perfectă. Orice bărbat se înșală dacă încearcă să găsească o femeie care să îndeplinească toate cerințele sale. Nu ar trebui să fii nerezonabil cu așteptările tale față de femei, deoarece nu vei putea găsi niciodată dragostea adevărată în acest fel.
Bărbații trebuie să se gândească la înțelegere, răbdare și sensibilitate atunci când vine vorba de relațiile cu femei. Nu are rost să speri că lucrurile vor merge exact cum îți dorești de fiecare dată. Lumea nu funcționează astfel și trebuie să accepți acest lucru mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, nu înseamnă că ar trebui să lași la o parte toate standardele pe care le ai pentru femei. Trebuie doar să te asiguri că sunt rezonabile și justificabile. Trebuie să îți dai seama cu adevărat ce îți dorești de la viață înainte de a intra într-o relație serioasă.
Loading...
Cu ce femei nu ar trebui să te căsătorești
Bărbații au gusturi diferite. Este un lucru normal, având în vedere că avem personalități și perspective diferite. Vrem cu toții lucruri diferite de la viață, iar aceste diferențe se manifestă și în gusturile pentru un partener. Există multe tipuri de femei. Deși nu există o femeie ideală adevărată, pe care toți bărbații să o caute, există anumite femeie pe care toți bărbații ar trebui să le evite. Acestea sunt tipurile de femei care ar trebui să se maturizeze înainte de a fi pregătite cu adevărat pentru o relație.
1. Femeia care urăște bărbații
Aceasta urăște toți bărbații din lume, din cauza unui tip care s-a purtat urât cu ea în liceu. Acum are o viziune cinică generală asupra speciei masculine din cauza unui tip imatur care i-a frânt inima.
2. Femeia care se gândește doar la ea tot timpul
Nu este niciodată o idee prea bună să fii cu o persoană prea egoistă. Amintește-ți că, în momentul în care ești cu cineva într-o relație, ar trebui să fii cu adevărat dispus să faci niște compromisuri, mai ales când împarți viața cu acea persoană.
3.Femeia superficială care vede doar lucrurile materiale ale vieții
Probabil că îți vei face contul bancar să plângă doar pentru a o face fericită. Uneori, nici măcar un cont pe minus nu o convinge să se oprească. Aceasta este mult mai interesată de darurile materiale pe care i le poți oferi decât de dragostea ta.
Loading...
4. Femeia care flirtează cu toată lumea
Când te afli într-o relație cu o femeie frumoasă, aceasta ar trebui să aibă ochi numai pentru tine. Aceasta nu poate continua să vorbească mereu cu alți bărbați și să flirteze cu ei. Aceasta este rețeta pentru o despărțire urâtă.
5. Femeia care merge în fiecare weekend la petreceri
Acesta nu este un mod sustenabil de a trăi. La un moment dat, va trebui să deschidă ochii și să își dea seama că nu își poate petrece fiecare sfârșit de săptămână în baruri ciudate și cluburi zgomotoase. Pentru moment, ar trebui să eviți să ieși cu o astfel de femeie.
6. Femeia care crede că este îndreptățită să aibă totul
Nu te cupla niciodată cu o prințesă care crede că lumea îi este îndatorată pentru simpla sa existență. Cauți singur probleme și un stres inutil dacă faci acest lucru. Ar fi ca și cum ieși cu un copil care se supără de fiecare dată când refuzi să-i cumperi o jucărie nouă.
7. Femeia care are nevoie constantă de atenție
Independența este prezentă în viața multor femei în zilele noastre. Însă nu vrei să fii cu o femeie care depinde în permanență de atenția și timpul tău. Trebuie să îți poți trăi și propria viață în afara relației. Nu îți poți permite să îți stea tot timpul pe cap.
Loading...


Ai un iubit posesiv și gelos?Ajută-l să-si tempereze reacţiile

12 noiembrie
Se spune că gelozia este ca sarea în mancare. Cu alte cuvinte, ai nevoie şi de ea din când în când, dar ce te faci când atinge cote alarmante?
Uite care sunt cele mai simple metode prin care poţi să-l faci să-şi mai tempereze reacţiile:
N-ar fii rău să faci gesturi tandre în public -  Surprinde-l cu mici gesturi de afecţiune ca de exemplu: să-l iei de mână când nu se aşteaptă, etc...
Include-l în planurile tale de fiecare dată când poţi - Asta este cea mai simplă metodă de a-i demonstra că nu are motive să se îngrijoreze pentru viitorul vostru. 
Arată-i că nu ai ochi decât pentru el - Dacă îi conferi încredere de sine, o să-i dispară teama că tu ai putea să găseşti un  bărbat mai bun decât el şi că o să-l părăseşti.
Şi nu în ultimul rând, comunicaţi, comunicaţi, comunicaţi de fiecare dată când aveţi nemulţumiri. Dacă discutaţi despre problemele voastre şi îl asiguri de fidelitatea ta, cu siguranţă lucrurile se vor mai calma.
Loading...


Loading...